Народният театър „Иван Вазов” зарадва хората в Босилеград

Новини
15:57 - 09 Юли 2023
2224
Народният театър „Иван Вазов” зарадва хората в Босилеград

За първи път по покана на сдружение "ГЛАС" Народният театър "Иван Вазов" гостува в Босилеград с постановката на Мирела Иванова "О, ти, която и да си".

Представлението се игра на 7 юли, два дни преди отбелязването на 173-тата годишнина от рождението на Иван Вазов. В него участват Параскева Джукелова, Биляна Петринска, Ева Тепавичарова, Радина Боршош и Ненчо Костов. Режисьор е Бойка Велкова.

Васил Василев, директор на Народния театър, също бе гост на постановката, а по-рано през деня с домакините от сдружение „ГЛАС” - Босилеград посети китното село Извор.

Любителите на театралното изкуство успяха да се насладят на представлението, засягащо великия писател Иван Вазов и неговото вдъхновение от жените като негови музи, изобразени в стиховете и писмата му.

„Много рядко се случва в рамките на една седмица малкият Босилеград да предложи на любителите на изкуството такава амбициозна и много качествена програма. Успяхме да доближим по най-хубавия начин професионалното театрално изкуство с това на изобразителното. Вчерашният ден ще остане специален за нашето сдружение, благодарни сме на директора на Народния театър „Иван Вазов”, г-н Васлил Василев, че прие нашата покана, както и за решението му да посети Босилеград. Обещахме си това сътрудничество да продължи и занапред”, каза Александър Димитров.