НАСА официално: Стартираме изследване на НЛО

Агенцията не се плаши от подигравки

Мистика
21:41 - 11 Юни 2022
5915
НАСА официално: Стартираме изследване на НЛО

НАСА стартира изследване на НЛО като част от нова научна посока. На 10 юни т.г. Американската космическа агенция обяви, че изгражда независим екип от експерти, за да разбере колко информация е публично достъпна по темата и колко още е необходимо, за да се разберат необяснимите явления.

Ръководителят на научната мисия на НАСА Томас Зурбухен обяви:

„Ние не се плашим от репутационния риск. Ние силно вярваме, че най-големият проблем с тези явления е, че това е бедна на данни област“.

НАСА смята това за първа стъпка в опит да обясни мистериозни наблюдения в небето, наричани още неидентифицирани въздушни явления (UAPS).

Проучването на стойност не повече от 100 000 долара ще започне тази година и ще продължи девет месеца. То ще бъде напълно отворено и няма да се използват секретни военни данни.

НАСА заяви, че екипът ще се ръководи от астрофизика Дейвид Спергел, президент на фондацията на Simons за напредък на науката. На пресконференция Спергел каза, че единственото предубеждение, което влиза в изследването, е, че НЛО вероятно има множество обяснения:

„Трябва да подходим към всички тези въпроси с чувство на смирение. Прекарах по-голямата част от кариерата си като космолог. Мога да ви кажа, че не знаем какво съставлява 95 процента от Вселената. Така че има неща, които не разбираме".