Наш милионер купи имот на Джефри Епстийн в Париж

Георги Тучев брои €10 милиона за два апартамента на US-извратеняка на бул. „Фош”

Куриози
11:48 - 02 Декември 2022
10150
Наш милионер купи имот на Джефри Епстийн в Париж

Българският бизнесмен Георги Тучев е купил през лятото имот в една от най-луксозните части на Париж, който е принадлежал на скандалния американски мултимилионер Джефри Епстийн, съобщи "Блумбърг".

Джефри Епстийн - един от най-богатите и известни финансисти в САЩ, е бил задържан по обвинения в педофилия и трафик на непълнолетни

Сделката е за малко над 10 млн. евро и обхваща два съединени апартамента на бул. "Фош" с обща площ 685 кв. м, студио и малък апартамент на последния етаж на сградата, намираща се на по-малко от километър от Триумфалната арка.

Името на Епстийн привлече вниманието в САЩ и Европа с това, че е изградил и години наред е развивал мрежа за примамване и трафик на момичета, изнасилване на десетки от тях и предоставянето им за проституция на прочути и влиятелни негови познати.

Сред тях бе и принц Андрю, брат на крал Чарлз Трети, който приключи подозренията срещу него с извънсъдебно споразумение за милиони долари и бе изваден от майка си Елизабет Втора от списъка с членове на семейството, изпълняващи ангажименти на Короната.

Епстийн бе осъден на кратък срок затвор за един от случаите с 14-годишно момиче, след което отново бе задържан в САЩ след пристигане от Париж при разкритията за мрежата му, но беше намерен обесен в килията си.

Част от средствата за парижкия апартамент ще отидат за специални фонд, с който управляващите имуществото на Епстийн обезщетяват неговите жертви.

Имотът на втория етаж е с 5-метрови тавани, декориран е от известния фотограф и дизайнер Алберто Пинто и има пищни приемни, сауна, фитнес и зала за масажи, добавени от Епстийн преди около 20 години.

От "Блумбърг" не са успели да се свържат с Георги Тучев и дъщеря му и ги представят с фирмата им "Готмар" в град Съединение и нейно интервю, в което тя казва, че през 2020 г. продажбите им са били за над 120 милиона евро.

На челната снимка: Апартаментите се намират в тази сграда на булевард "Фош" 22 във френската столица