Наш певец открит дрогиран и потънал в кръв, борят се за живота му

Вокалистът на Gravity Co Явор Захариев е намерен в безпомощно състояние на тавана на дома си, близките му твърдят, че е бит и нападнат

Общество
19:26 - 03 Април 2019 (обновена)
7620
Наш певец открит дрогиран и потънал в кръв, борят се за живота му

Вокалистът на популярната рок група "Gravity Co" Явор Захариев е открит целият в кръв на тавана на дома си в столичния кв. "Лозенец". Намерили са го негови близки около 12,30 часа в безпомощно състояние. Те незабавно са викнали полиция и линейка, научи Lupa.bg.

Според една от версиите, която е посочена от роднините на 39-годишния рокаджия пред полицаите, той е бил нападнат и бит от неизвестни в апартамента си. Според МВР обаче тази хипотеза не е достоверна. Другата версия е, че Явор Захариев сам се е докарал до това състояние с дрога и е довел организма си до пълно изтощение. По информация на Lupa.bg от негови колеги, най-вероятно става дума именно за втората версия. Захариев от години има сериозни проблеми с наркотиците. Наш източник твърди, че той от 2 дни не е напускал апартамента си, където се е друсал с изключително опасните метаамфетамини.

Явор Захариев е закаран в безпомощно състояние в "Пирогов" и ще остане за лечение в университетската болница за спешна медицина. Той е с реална опасност за живота и следващите часове са наистина критични за него. "Ако близките му се бяха забавили с 2-3 часа преди да го доведат в болницата, вероятно щеше да е вече мъртъв", коментира неофициално потресен доктор.

Официалната позиция на "Пирогов" е следната: "Пациент с инициали Я.В. е прегледан обстойно. Установено беше тежко общо увреждане. Състоянието му е сериозно, и в момента съществува опасност за живота му. Правим всичко възможно за стабилизирането му, но е невъзможно да се дадат каквито и да било прогнози". Малко по-късно стана ясно, че рокаджията е изпаднал в кома. Приетото количество наркотици е било наистина колосално. Заради тежкия инцидент с музиканта планирания концерт на групата тази вечер в София бе отменен.

Това е профилната снимка от фейсбук на Явор Захариев 


Миналата година Явор Захариев разказа в интервю как е успял да се пребори с дрогата, след като е бил 3 години в комуна в Хърватия. Той е злоупотребявал системно с всички видове наркотици - кокаин, амфетамини, екстази, хероин. 

Очевидно музиканта отново се е върнал към порочния начин на живот. В свое интервю преди няколко месеца той казва: "Страх ме е да не се върна отново към наркотиците. Но мисля, че ще успея. Мисля, че имам обица на ухото. Ние работим с емоции и не бих искал да предавам доверието на хората, свързани с нашата музика. Никога вече!"

Вижте интервю с Явор Захариев от 2016-а година: