Наша красавица става общинарка във Виена

Ослепителната Полина Векова се бори за мястото от Австрийската народна партия

Общество
10:31 - 08 Октомври 2020
4539
Наша красавица става общинарка във Виена

Българска красавица е на път да завладее общинския съвет във Виена. Полина Векова е поставена на абсолютно избираемото 22-о място в листата на Австрийската народна партия за вота на 11 октомври, който вероятно ще й осигури пост в съвета, като се имат предвид последните социологически данни, твърдят анализаторите в родината на Моцарт.  

Полина е родена и израснала в София. Първите си стъпки в света на чуждите езици тя прави още в детската градина, където започва да изучава английски език. От първи до седми клас посещава небезизвестното столично училище 18 СОУ “Уилям Гладстон”, а след това и Немската гимназия. После избира Виена, за да последва семейните стъпки и да стане юрист.

В момента Полина работи като координатор във виенската централа на Австрийската народна партия (ÖVP). Пътят, който я отвежда към тази позиция е дълъг и изпълнен с предизвикателства. Интересът и към политиката винаги е бил силно изразен. Ето защо когато съдбата ненадейно и предоставя тази възможност, без да се замисля тя се записва да членува в Младежката организация на АНП в Първи район на Виена.

За работата си там вече е и носителка на грамота, подписана от кмета на Виена и от бундесканцлера Себастиан Курц.

"Интеграцията е една от основните теми,които се дискутират на австрийската политическа сцена в последните години. Всяко политическо движение има своите различни възгледи и предложения за подхода и методите,които трябва да бъдат използвани при интегрирането на чужденците в австрийското общество. Моето мнение е, че интеграционният процес трябва да бъде свързан с поемане на отговорност и от двете страни – предоставяне реални на възможности за интеграция от страна на държавата, както и желание и упоритост от страна на интегриращите се. Само тогава процесът може да бъде истински успешен. Посланието, зад което заставам е, че не е от значение от къде идваме, а е от значение това колко усилено сме готови да работим, за да постигнем целите си и да бъдем полезни на обществото, в което живеем", казва нашата гордост, цитирана от изданието на българите в Австрия "БгМедиа".