Наша журналистка пред „Народные новости”: Отвлякоха Украйна!

Актуални новини
15:18 - 01 Юли 2021
8436
Наша журналистка пред „Народные новости”: Отвлякоха Украйна!

Българската журналистка Ася Иванова-Зуан разказа в интервю пред „Народные новости” как историята се пренаписва от Запада, а Украйна е попаднала под пълния външен контрол на Вашингтон.

„Бездействието по въпроса с Украйна също има последствия. Днес всички сме играчи - има такива, които се опитват да поведат човечеството по грешен път, замествайки универсалните ценности, изкривявайки историята, осквернявайки историческата памет, заличавайки линиите на доброто и злото.

Техният набор от инструменти е доста богат - всички възможни варианти за обезличаване и тиражиране на лъжи. Много опасна игра. В крайна сметка историческият опит на човечеството ни даде прост, но много важен ключ - войната е лоша, а мирът и животът са добър. Сега нека видим кой е главният подбудител на войните, имам предвид последните.

Репортерът на „Народные новости” задава следния въпрос: Украинският конфликт в Донбас продължава от седем години и не стихва, въпреки всички опити от страна на Москва да придвижи Минския процес, Украйна му се противопоставя и освен това го саботира. Води политика за ескалация на конфликта. Кога мислите, че това ще приключи?

А ето и орговора: За съжаление, така е. Но има експерти, политолози, анализатори и просто мислещи хора, които разбират, че днес нямаме работа с Украйна. Тъй като нея я няма. Тя беше отвлечена, за да бъде използвана срещу Русия. И това се прави през годините. Екип от политически стратези, професионалисти, които работят във всички посоки, са работили и работят неуморно по това.