Наше момче се размина с голям мач заради расистка татуировка

Вакича няма да се боксира с риалити звездатa KSI

Спорт
12:11 - 18 Август 2022
3547
Наше момче се размина с голям мач заради расистка татуировка

Българският боксьор Иван Николов-Вакича няма да се боксира с YouTube звездата KSI. Първоначално новината за този двубой бе оповестена вчера, но днес, 24 часа по-късно, стана ясно, че срещата в крайна сметка няма да се се състои.

Причина за това е една от множеството татуировки на бившия футболен хулиган на ЦСКА, която във Великобритания сметнаха за расистка.

"Щях да накаутирам това декоративно петле. Проблемът дойде от телевизия DAZN, не от рапъра. Но това е положението, да съм мислил навремето, но нямаше с какво", написа в профила си във Фейсбук Вакича. 

Иначе става дума за надпис "White Power". Самият боксьор обяви пред "Спортната джунгла", че това е символ на неговите вярвания в силата и мощта на спортиста.

"Нямам криминално досие или проблем с полицията, свързани с расизъм. Сега разбирам как татуировката може да бъде интерпретирана грешно, но се дистанцирам от всички останали значения с изключение на това, че представлява моята сила като състезател", гласи обръщението на Николов, който потвърди за отмяната на срещата.

Така за втори път български боец се прощава с добра възмжоност заради подозрения в расизъм.

През 2019 година договорът на ММА звездата Георги Валетинов с "Белатор" бе прекратен заради съмнения, че той е бил част от агитката, която обиждаше футболистите на Англия на стадион "Васил Левски".

29-годишната риалити звезда Оладжиде Олатунджи, както е рожденото име на KSI, има над 34 милиона последователи в интернет. Той е родом от Уотфорд, откъдето е и боксовата суперзвезда Антъни Джошуа, а в професионалния бокс има 1 победа в 1 двубой - на 9 ноември 2019 година победи друг риалити герой в лицето на Лоугън Пол.