Нашенец от Монтана е номиниран за предприемач на годината в САЩ

Михаил Михайлов е собственик на една от най-успешните компании зад океана

САЩ
13:25 - 05 Септември 2020
4067
Нашенец от Монтана е номиниран за предприемач на годината в САЩ

Българин, живеещ и работещ в Чикаго, е номиниран за предприемач на годината. Михаил Михайлов, който е родом от Монтана, е собственик на една от най-успешните компании зад океана и достигна до финалите на местни престижни бизнес награди.

Пътят на Михаил Михайлов към успеха започва още в Германия. Той живее 8 години в Мюнхен преди да спечели зелена карта и да се премести в САЩ. Първо живее в Мисисипи, но се мести в Чикаго.

„Бях поканен първо да ръководя една малка автотранспортна компания, която си имаше собствени автовози. Аз реших, че има възможност за много голямо подобрение и за по-голямо дигитализиране. Буквално работех 24 часа, всеки ден от седмицата. Това беше моето гориво. Нямах нищо друго в живота”, разказва пред Нова телевизия Михаил Михайлов.

Така той решава да създаде своя бизнес за автомобилна логистика в САЩ. Неговата идея еволюира с времето, докато достигне сегашния си вариант - той вече работи на международно ниво, с четири офиса - в Чикаго, България и Македония.

„Сега, през 2020-та година, започнахме също с превоз на мотори, на лодки и на това, на което тук му се казва heavy haul -на тежка машинария”, разказва Михайлов.

Номинацията за „Предприемач на годината” идва като изненада за него. „Много приятно изненадан бях. Аз не познавам човека, който ме е номинирал. Доколкото разбрах това е един банкер, който е в района на Чикаго. Ако аз бъда победител в една от категориите на финалите за средните щати, съответно ще продължа в националната надпревара”, обяснява той. И отказва да поеме пълната отговорност за своя успех.

„Основното са хората, които са зад мен и с които успяхме да изградим тази компания заедно”, обяснява той.

На онези, които тепърва тръгват по трънливия път към успеха, казва: „Трябва да имат вяра, твърда вяра. И трябва да са позитивни. Ако не се усмихваш и ако не си позитивен - нещата или не се получават, или много трудно се получават”, смята Михаил Михайлов.