Наско, къде ги научи тези физиономии?

Култура
18:00 - 31 Май 2022
7322
Наско, къде ги научи тези физиономии?

Министърът на културата Атанас Атанасов за пореден път се държа неадекватно на публично място. Новоизлюпеният политик от "Продължаваме Промяната" втрещи с инфантилните физиономии, неприсъщи дори за треторазреден комик, които правеше по време на официалната пресконференция днес по повод откриването на Междунарония театрален фестивал „Варненско лято“. 

Просто Наско, както сам се представя доскоро никому неизвестният актьор от Хасково с диплома по “Театрално изкуство” от Уитмън колидж в САЩ, присъства на събитието в морската столица заедно с артистичния директор на "Варненско лято" голямата актриса Цветана Манева. Почти през цялото време обаче той правеше гримаси в стил Мистър Бийн, които отново наведоха на мисълта, че министърът може да е употребил определени субстанции, предизвикващи подобно нелепо поведение.

В същото време Цветана Манева сподели, че театралният фестивал е една успешна кауза в нейния живот. Тя припомни, че това е 30-о издание на културното събитие, като да се стигне до тук през годините са положени много труд и усилия. Това, което правим има много дълбок смисъл, посочи Манева. Тя оцени високо и варненската публика, която вече може да се нарече фестивална и оценяваща. Манева благодари на колегите си, защото вярват в това, което правят, както и на партньорите на фестивала през годините. Всичко се дължи на хората - развитието на изкуството, на българската култура.

Атанас Атанасов втрещи с физиономии в стил Мистър Бийн

Голямата българска актриса получи навръх 24 май почетен "Аскеер". От сцената на Военния театър 78-годишната Цветана Манева обяви, че слиза от сцената. „Сега може да ми благодарите, като ми изръкопляскате за последен път“ - с тези думи Цветана Манева се обърна към колегите си в залата, след като произнесе дълга и прочувствена реч. „Това, за което ме награждавате, осмисли съществуванието ми в театъра. Трудно е да приемеш, но в никакъв случай не е драматично, че си отиваш“, каза още актрисата на празника. Тя сподели, че това, което най-много е искала в работата си на сцената, е публиката да й се довери. „Получих го! Винаги съм успявала да предам на публиката това, което е дълбоко в душата ми“, каза още Манева.

Чувствам се смирен да бъда тук днес, каза министър Атанасов. По думите му нещо изпълнено с толкова много смисъл и душа, както „Варненско лято“, може да живее и се надгражда само заради хората, които го правят.