Наско Сираков: Дарителската кампания не върви

Ще намалим още заплатите и ще продадем играчи, разкри мажоритарният собственик на Левски

Футбол
16:34 - 01 Август 2020
2939
Наско Сираков: Дарителската кампания не върви

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков призна, че дарителската кампания и подновяването на абонаментните карти за мачовете на "сините" не вървят според очакванията и желанията на ръководството на клуба.

Наскоро от клуба представиха нов клип, който цели да набере повече дарения за отбора от феновете в чужбина, а в четвъртък изпълнителният директор Павел Колев разкри, че до момента са продадени между 1000 и 1200 абонаментни карти за следващата кампания. Предстои в следващите седмици клубът да пусне в продажба и членски карти, с които да набере така нужните средства.

"Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците. Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти, защото е факт, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска", коментира Сираков пред сайта levski365.com.

Той разкри, че предстои допълнително свиване на бюджета за заплати на футболисти, както и евентуална продажба на някои от играчите на "сините". "Може и още да се свият разходите за заплати, не сме постигнали още това, което съм си поставил като цел. Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор. Дали ще успеем да направим трансфери и за колко е трудно да се каже, но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем", каза собственикът на клуба.

"Може да се каже, че пък ако добавим и спонсор към това, нещата ще добият вече съвсем нормален вид. Казвал съм го много пъти вече. Нямаме нерешими проблеми. Ако не се бяха натрупали оперативните задължения от около 5 милиона от февруари досега, щяхме значително по-бързо да се справим. Това е истината – тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи", допълва Сираков.