Наследникът на Цветанов в ГЕРБ очаква мащабен ремонт на кабинета

Политика
09:00 - 23 Юли 2020
3846
Наследникът на Цветанов в ГЕРБ очаква мащабен ремонт на кабинета

Соченият за наследник на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - Георги Харизанов, прогнозира мащабен ремонт на кабинета с много оставки и сменени министри и категорично не само днес, а и в идните месеци. 

Бившият шеф на "Напоителни системи" е категоричен, че ГЕРБ е готова за избори и сега, въпреки че от управляващите са против смяна на властта сега. 

Харизанов е категоричен, че рокадите в правителството изобщо няма да потушат гражданския натиск. "И не е добре да го потушават. Не мисля, че е за добро, ако се сменят четирима министри и протестът заглъхне", убеден е експертът, цитиран от Нова телевизия. И е на мнение, че активното гражданско общество с добра политическа култура е важно за издигането на подходящи лица във властта. 

Той добави, че в такива условия може да се работи и нещо повече - да се формулират по-добри управленски решения и политики. 

"Оставките не са заметени под килима, не са отложени, не са забравени. Само трябва да се гласуват от Народното събрание. Не става въпрос за маневриране или дебнене, напротив. Колкото по-решителни са действията на правителството, толкова по-добре за всички ни. Но е много важно кои са хората, които ще влязат във властта. Ясно е, че новите ще изпълняват програмата на правителството. Претоплянето на едни и същи автобиографии е огромен проблем, което води до покачване на напрежението", коментира още Харизанов, за когото се смята, че се е заел със стягането на редиците на ГЕРБ.