Настаниха Иво Лудия в килия

Новини
13:58 - 25 Юни 2021
1778
Настаниха Иво Лудия в килия

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" взе пловдивският окръжен съд за Иво Даскалов, по прякор Лудия, който причини меле с три жертви на околовръстното шосе на Пловдив.

Сега обаче срещу него е повдигнато ново обвинение - за отвличане на наркодилъра от Сопот Фарук Манаф, срещу когото е била проявена особена жестокост.

Престъплението е извършено от четирима, сред които полицаят от Трето РУ Атанас Качаков-Качака и Лудия. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 г. или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Иво Даскалов е съпричастен с престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Според магистратите при мярка, различна от задържане под стража, няма опасност обвиняемият той да се укрие, но съществува риск да извърши престъпление.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 1 юли 2021 г. от 10.00 часа.