Настаняват в контейнери феновете на Световното в Катар

Новини
17:37 - 21 Септември 2022
3111
Настаняват в контейнери феновете на Световното в Катар

Остават по-малко от два месеца до началото на Световното първенство в Катар, а снимките, които бяха разпространение, не изглеждат никак обнадеждаващи за феновете, избрали настаняване във фенските комплекси изградени от домакините.

Освен луксозно настаняване в хотели, традиционно се предлага и настаняване в контейнери или палатки във фен селища на няколко места.

Журналистът Иън Хърбърт посети местата за настаняване в Катар, като за мачовете вече има продадени 2 млн. билета. Той твърди, че именно настаняването е най-големият проблем за организаторите.

„Настаняването буди истинско безпокойство. Кабините за фенове все още се строят на мястото, което видях. Това е огромен, бездушен комплекс с безкраен набор от идентични контейнери. Не е ясно къде ще бъдат съоръженията за храна“, каза Хърбърт.

Освен контейнери, феновете могат да изберат и селище с палатки. Изградени са общо три такива комплекса, нито един от които не е близо до завършване.

В посочените палаткови комплекси има щандове за храна и сервирането на алкохол е забранено. Потребителите ще имат достъп до басейна и фитнеса, а плажът е наблизо.

Нощувките в контейнери за фенове струват около 50 евро на вечер, а палатките са двойно по-скъпи.