Настъпва Пълнолуние и пълно лунно затъмнение в Стрелец

Любопитно
10:45 - 26 Май 2021
8954
Настъпва Пълнолуние и пълно лунно затъмнение в Стрелец

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 26 май в часовете от 00:20 до 05:39 Луната в Скорпион е „без курс“, като в 05:40 часа преминава в огнения знак Стрелец. В 14:14 часа българско време е Пълнолуние и пълно лунно затъмнение на 5-6 градуса в знака Стрелец. Този, а и следващите дни до слънчевото затъмнение на 10 юни, са заредени с мощна космична енергия. Не бива да се плашим, тъй като всяка година има минимум по две слънчеви и лунни затъмнения. Но в дните, когато има затъмнение, е препоръчително да не се натоварваме физически и психически. Не е благоприятно да се извършват каквито и да било операции при Пълнолуние и още по-малко по време на затъмнение, тъй като може да възникне буквална опасност за живота на човека. При лунно затъмнение в Стрелец най-уязвими са черният дроб, жлъчката, кръвоносната система, хората със сърдечно-съдови заболявания, на жлъчката или черния дроб. Да се избягват алкохолът и наркотиците.

Стрелецът е огнен знак, а в такива дни сме доста директни и импулсивни.

Но на този ден трябва да овладеем всякакви импулсивни действия и емоции. Повишена е опасността от тежки катастрофи, аварии, пожари, експлозии, масови стрелби и природни катаклизми. Денят е добър за провеждане на лунната диета за изчистване на токсините от организма, за медитация, за размисъл и усамотение.

26 май е най-неблагоприятен и може да повиши сериозно емоционалното напрежение при родените най-вече през първа декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и при представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Както вече споменах, енергията на този ден е доста концентрирана и мощна. Подсигурете си спокойна атмосфера, не се натоварвайте, избягвайте всякакви предизвикателства и риск. Затъмнението е в предизвикателен аспект квадратура с Юпитер в Риби. Много от вас ще реагират твърде емоционално и първосигнално, което може да ви създаде неприятности или да застраши здравето и живота ви. Спазвайте правилата и законите, морално-етичните норми на поведение в обществото. Денят е доста емоционален за всички хора, но повече положителни преживявания и разбирателство с хората в обкръжението могат да очакват родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Време е да се довършат и приключат започнати на по-ранен етап взаимоотношения и проекти. Стрелец и Юпитер имат силна връзка с вярата, философията и възгледите ни за живота, с морала и религията. Юпитер в Риби, който аспектира така предизвикателно двете светила ще подложи на изпитание нашата вяра и идеалите ни. Онези хора, които загърбят морала и нямат никакво съзнание, ще понесат и негативните последствия от това затъмнение.

Това затъмнение ще окаже най-силно влияние през следващите две седмици на родените между 26 и 30 ноември Стрелци.

Всички затъмнения оказват много по-мощно влияние от обикновените новолуния и пълнолуния, защото съвпадат с лунните възли. Те са белег за важни събития в живота – положителни или отрицателни, ако те съвпадат (най-силен е аспектът савпад) със Слънцето или друга рождена планета, в зависимост от това какви аспекти има Слънцето (или другата планета, с която съвпада) в рождения хороскоп на човека. А това е строго индивидуално. Тъй като затъмнението е неблагоприятно аспектирано от Юпитер в Риби, от нас се изисква спазването на законите и морално-етичните норми на поведение в обществото. Може да постави пред някакво житейско предизвикателство родените между 26 и 30 ноември на първо място, както и родените между 26 и 29 май Близнаци, между 27 и 31 август Деви, между 22 и 26 февруари Риби. Това важи и ако затъмнението е в съвпад не със Слънцето ви, но и с друга рождена планета с предизвикателни аспекти в хороскопа ви, намираща се около 4 – 8 градус на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Възможни са юридически проблеми и неблагоприятно развитие в съдебни спорове, загуба на вяра или прекалена самоувереност и надценяване, промяна във философската нагласа, морално-етични конфликти, проблеми в бизнеса, трудности в образованието при учащите и т.н. По-положително в житейски план това затъмнение ще се отрази на родените между 24 и 27 март Овни, между 27 и 31 юли Лъвове, между 26 и 30 септември Везни, между 23 и 26 януари Водолей, както и при други представители на Зодиака, които имат хармонично аспектирани планети в рождения си хороскоп между 4 и 8 градус на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Бъдете здрави!