Настимир Ананиев: Ще има управляваща коалиция без ГЕРБ и БСП

Шефът на партия ВОЛТ разчита на онези, които обикновено не гласуват

Политика
13:18 - 29 Януари 2021
1765
Настимир Ананиев: Ще има управляваща коалиция без ГЕРБ и БСП

"Какво направиха за българите в чужбина и по какъв начин ще гарантират техния вот? Защо не приеха гласуването по пощата? Защо да няма време за това", с тези въпроси към управляващите коментира предстоящия парламентарен вот лидерът на бутиковата партийка ВОЛТ Настимир Ананиев.

Спорен за него е и въпросът с представителите в секционните избирателни комисии. В тях ще влязат членове на извънпарламентарните партии, но попита - защо не са били отворени за формациите извън парламента?

По думите му всички социологически проучвания в момента залагат на твърдото ядро от хора, решили да гласуват. Има обаче 20% от избирателите, които още не знаят за кого да подадат гласа си.

"Те могат да направят всяка партия първа политическа сила", категоричен бе Настимир Ананиев.

Партия "ВОЛТ" е част от партньорската мрежа на "Изправи се.БГ" на Мая Манолова. В нея влиза и "Отровното трио". Стои въпросът как ще изглежда бъдещо правителство, тъй като според всички социологически проучвания коалиция в парламента ще има.

"Колация ще има. Твърдо изключвам ГЕРБ и БП. Всеки може да подкрепи различни политики. Но няма да се обединим със скрития модел, който управлява", посочи още Ананиев.

"На площада ни събра гневът от това, което се случва в България. Хората поискаха смяна на властта, на модела. 14-та година сме в Европейския съюз. Чувстваме ли се европейци?", попита още Ананиев.