Натискали Каракачанов да се извини за гафа с пейката

Общество
15:00 - 16 Април 2020
3993
Натискали Каракачанов да се извини за гафа с пейката

Колегите в управляващата коалиция и тези от вътрешното министерство натискали Красимир Каракачанов да се извини за това, че приседна на пейка пред Народния театър без маска в разрез с мерките на властта срещу коронавируса, научи Lupa.bg.

Шефът на МВР Младен Маринов вчера обяви, че предстои днес на Каракачанов да му бъде съставен акт. Според закона глобата ще е в размер между 300 и 1000 лева.

За разлика от обикновените граждани обаче, които ежедневно и масово биват глобявани за разходки в парка, санкцията на Каракачанов се забави доста.

От МВР и Министерски съвет неколкократно молели министърът на отбраната да излезе и публично да се извини за постъпката си, защото е дал лош пример на всички свои сънародници. Искали от него да признае гафа си, точно както го направи съпартиецът му Ангел Джамбазки, когато го хванаха да шофира пил.

Каракачанов обаче се инатял и се дърпал като войвода на неврокопска сватба.

Той не можел да преглътне егото си и и категорично отказвал да излезе и да признае, че е сгрешил. Затова до последно настоявал на версията, че не е седнал на припек в парк, а на служебен разговор на пейка срещу Министерството на отбраната.