НАТО: Няма да успеят да ни разделят

Новини
18:34 - 09 Юни 2020
1824
НАТО: Няма да успеят да ни разделят

Онези, които се опитват да ни разделят, няма да успеят. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по повод дезинформацията, свързана с пандемията от COVID-19 и отговора на Алианса, пише Новини.бг.

В хода на пандемията държавни и недържавни източници използваха дезинформация и пропаганда в опит да уязвят пакта и нашите демокрации. В НАТО работим заедно, за да установим, изобличим и опровергаем дезинформацията, добави той.

НАТО се старае здравната криза да не се превръща в криза на сигурността. Нашите сили остават бдителни и в готовност, посочи Столтенберг след среща с президента на Черна гора Мило Джуканович в централата на алианса в Брюксел.

 

 
 
Това бе първата подобна среща от началото на пандемията през март, довела до налагането на ограничения за посещение на обществени места, включително в централата на алианса. Столтенберг посочи, че от приемането на Черна гора в НАТО инвестициите в страната са се увеличили над два пъти. Черна гора се присъедини към пакта на 5 юни 2017 година.