Навални разкри новия си затвор в „Инстаграм“

Той допълва, че го будят на всеки час през нощта, за да проверят дали не е избягал

Свят
13:49 - 16 Март 2021
2190
Навални разкри новия си затвор в „Инстаграм“

Алексей Навални, който миналата седмица беше преместен от затвора Колчугино на ново място, разкри местонахождението си пост в „Инстаграм“, пишат агенции.

Критикът на Кремъл към момента е въдворен в наказателна колония край град Покров, на около 100 км източно от Москва. Според самия Навални мястото прилича на концентрационен лагер.

„Здравейте от сектор под засилен контрол А“1 пише Навални. „Трябва да си призная, че руската затворническа система успя да ме изненада. Не съм си представял, че е възможно само на 100 км от Москва да бъде построен истински концентрационен лагер“.

Според поста в „Инстаграм“ псуването в затвора е забранено и обитателите му го спазват. Макар и да има слухове за насилие, досега Навални не е ставал свидетел на такова. „Има камери навсякъде, всеки е под наблюдение по всяко време. Някой добре се е запознал с „1984“ на Оруел“.

Той допълва, че го будят на всеки час през нощта, за да проверят дали не е избягал. „Но ако погледнеш на всичко това откъм смешната му страна, можеш да се справиш. Като цяло засега съм добре," заключава Навални.