Навръх 1 май: Честит празник, другарко Нинова, вие ме оставихте без работа

Политика
09:30 - 01 Май 2020
13773
Навръх 1 май: Честит празник, другарко Нинова, вие ме оставихте без работа

Скандално писмо на изритан служител от лидерката на БСП Корнелия Нинова от централата на "Позитано" 20 взриви Столетницата навръх 1 май - Деня на труда и левия печат. Копие от него бе изпратено и до редакцията на Lupa.bg. Късно снощи уволнен чиновник изпрати имейл до всички членове на пленума с простичкото послание до Нинова: "Честит празник, другарко. Вие ме оставихте без работа".

По наша информация вбесеният бивш служител на Нинова е част от голямата чистка, която соцлидерката предприе още миналата година заради орязаните партийни субсидии и огромните разходи на БСП. От тогава валят жалби и се завеждат дела срещу нея заради неправомерни съкращения - включително на хронично болни, майки на малки деца и хора пред пенсия, които трудно биха могли да си намерят работа.

Разочаровани от размаха на червената шефка бивши кадри разкриха още през 2019-а, че чистката е била предимно срещу неудобните за Нинова служители, назначавани в апарата от нейни предшественици на председателския пост, които сега са сред най-отявлените й критици. 

Вчера БСП анонсира онлайн кампания с хаштаг #Работа и доходи, като в нея се включва Националният съвет, депутатите и всички структури на левицата. Призивът е протестен: "Споделете ваша лична история, свързана с работата и доходите ви". 

От написаното към пленума в първомайския имейл обаче става ясно, че има редица съкратени без оглед на социалния им статус от централата след започналата миналата година чистка. 

Ето и какво пише лоялният на партията бесепар за първомайски поздрав, като редакцията на Lupa.bg го публикува без съкращения. 

"Реших да споделя личната си история, като няма да го направя във фейсбук, както Вие призовавате, за да не стана обект на излишен интерес, пък и да не Ви докарам медийно внимание, което не сте желала. Но нека Ви разкажа моята лична история "свързана с работата и доходите ви". Работех на "Позитано" 20 повече от 10 години, докато не дойдохте Вие и не ме оставихте без работа и доходи. Е, доход все още имам, защото съм на трудовата борса, но предвид "досието ми" на човек, работил толкова години в централата на БСП, а и предвид кризата - работа няма. Дъщеря ми е студент последна година, а синът ми ученик 7 клас, но всъщност Вас това не ви интересува, а и никога не Ви е интересувало. Вие предпочетохте да доведете хора, които нямат общо с БСП, но имат общо с МВР - да ги назначите в централата и после да им възложите тази задача. Честит празник, другарко Нинова!

Ще Ви разкажа и историята на една друга другарка, която също работеше на "Позитано" 20, повече от Вас самата - тя също вече не работи там и е на трудовата борса, защото Вие, другарко Нинова, предпочетохте на нейно място да остане удобна госпожица, назначена от МВР кадрите Ви. Та и тази другарка скоро ще остане без доходи, защото борсата изтича, а Вие не се съобразихте, че има две малки деца - е, да, едното тъкмо навършило 3 години и вече законът не я пазеше. Честит празник, другарко Нинова!

Понеже искам да се включа с пълна сила във Вашата инициатива, нека Ви разкажа и за един другар, който имаше 2 години до пенсия и целият му живот мина на "Позитано" 20. Не можа да се пенсионира. Вие не позволихте. За неговите доходи се чудя дали въобще да споменавам, но и той Ви честити 1 май. Другарко Нинова, мога да напиша още доста лични истории за работа и доходи и всичките да са свързани с Вас, но няма да го направя. Все пак се надявам, че сте доволна от историите, които Ви изпращам, нали инициатива имаме - 1 май - Ден на труда - а аз, като дисциплиниран партиен човек - веднага се включвам!

Честит празник, другарко Нинова! Пожелавам Ви здраве. Представям си каква ли ще бъде Вашата лична история за работа и доходи...".