Навръх ЧРД: Даниел Панов стана „Кмет на годината”

У нас
15:02 - 05 Октомври 2022
2098
Навръх ЧРД: Даниел Панов стана „Кмет на годината”

Навръх рождения си ден кметът на Велико Търново Даниел Панов получи още един подарък – отличието „Кмет на годината 2022“ в категория „Туризъм и култура“ за общини с над 50 хиляди жители.

Церемонията бе проведена в София Тех Парк, а наградата от негово име зам.-кмета Нейко Генчев. „Това е награда не само са дългогодишните усилия и големите резултати, постигнати от Даниел Панов в тази област.

Това е награда и за цялата общност в старата столица, която се е посветила на културата, изкуството и на начина те да са общодостъпни и да носят добавена стойност – чрез туризма.

За всички тези хора това не е просто работа, а кауза, в основата на която стои обичта ни към Велико Търново.

Тази кауза вече има и друго измерение – стремежът да изпълним със съдържание новото официално звание на града ни – историческа и духовна столица на България“, каза в словото си при получаването на наградата Нейко Генчев.

В категория „Туризъм и култура“ след Даниел Панов се наредиха  Емануил Манолов (Аврен) и Николай Димитров (Несебър), а наградите връчи Светослав Любомиров, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „Главболгарстрой холдинг“.

Кметовете на Мъглиж Душо Гавазов (малка община), на Сандански Атанас Стоянов (средна община) и на Перник Станислав Владимиров (голяма община) спечелиха големите награди „Кмет на годината“ 2022 в десетото национално допитване на сайта Kmeta.bg. Връчи ги вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Гласуването беше разделено за малка (до 20 000 жители), средна (от 20 до 50 000 жители) и за голяма община (над 50 000 жители) според данните от преброяването на НСИ за 2011 г., а над 72 хиляди българи гласуваха онлайн и излъчиха победителите.

Кметове на различни общини получиха награди в категориите „Кмет на гражданите“, „Смарт Сити“, „Зелена община“, „Градска среда“ и „Развитие на спорта“.

Конкурсът „Кмет на годината“ се провежда в България от 2013 г.  Организатор е националната медия Kmeta.bg, чието основно внимание е насочено към работата на всички общини с над 120 000 служители.