Навръх Цветница: Съратник на Боян Расате нападна Иво Божков

Мирослав Паскалев- Зорец е посегнал на журналиста заради "политическа хибридна пропаганда, която се лее в интернет на воля"

Политика
18:18 - 28 Април 2024
6415
Навръх Цветница: Съратник на Боян Расате нападна Иво Божков

Съратникът на Боян Сарате Мирослав Паскалев - Зорец, който беше в коалицията на БСП за общинските избори и застана зад Ваня Григорова, нападна журналистът Иво Божков. Той самият разказа във фейсбук за преживяването си:

 "Неделя обед, слънчево, Цветница - хубав ден и прекрасен български празник. Но не и ако си изтъкан от омраза. Слагам багаж в колата и се връщам за още. На отсрещния тротоар чувам "Глей го пе***** с каква пед**** кола" Не обръщам внимание, защото не ми се занимава.
Продължава се: "Скоро, скоро всички като вас ще ви ши**** по улицата". Тук вече се обръщам и виждам, че думите се изричат от мъж с бяла коса, който върви и ме гледа. До него върви човек, който веднага разпознавам като Боян Расате, а той самия не знам как се казва, но знам, че е някакъв известен и се сещам, че съм го виждал на една снимка, на която държи на раменете си дете, което носи табела "Върнете дъгата на децата, пе*******"

На "скоро всички като вас ще ви ши**** по улицата" вече отговорих: "Какъв ви е проблемът?"
Въпросният белокос само това чакаше. Слезе от тротоара, пресече улицата и се прилепи буквално на 5 см от мен. Тъй като не е някакъв анонимник, виждам, че ме провокира да го блъсна или по най-малкия начин докосна, за да ми отвърне. Естествено не го правя, при което ме удря с лявата си ръка в корема под ребрата. В този момент не разбрах, но по-късно установих, че в тази ръка той държи ключовете си от колата. Установих го защото той самият се беше порязал до палеца на лявата ръка, а аз се оказах с одрана кожа на корема там където ме удари с юмрук.

След удара в корема, веднага извадих телефона си и почнах да записвам. Секунда след това ме ритна, под коляното, което се вижда и в записа. 
В този момент по тротоара минаваха няколко жени, който станаха свидетели на тази грозна сцена. Догоних ги с телефона, за да попитам на записа дали са били свидетели на случката. Потвърдиха и ми пожелаха весел празник.
Върнах се отново до мястото и 10 минути питах въпросният видимо 60+ човек защо ме нападна физически. Очевидно знаеше много добре кой съм, защото спомена, че съм търсил провокация за предаването ми, което нямало рейтинг...

Първите му думи пред телефона ми бяха, че е националист, а през целия разговор говореше за соросоиди, за чужди агенти, за ППДБ, които ограбили България за две години и цялата политическа хибридна пропаганда, която се лее в интернет на воля.
Извиках полиция и дадох показания. Сега издирвам записи от камерите в района на случката.
И така, възрастен българин с бяла коса, на Цветница в неделя напада българин само защото има друг светоглед от неговия и му се заканва, че скоро това ще правят по улиците с тези като мен".