Навръх Св. Валентин: Най-скъпият букет в София търси купувач срещу 340 лева (СНИМКИ)

Новини
17:45 - 14 Февруари 2022
5316
Навръх Св. Валентин: Най-скъпият букет в София търси купувач срещу 340 лева (СНИМКИ)

Навръх Св. Валентин, луксозните цветарски магазини спретнаха „златни” букети за най-влюбените мъже с дебели портфейли. Най-скъпи се оказаха китките с царицата на цветята – розата, която обаче бе издокарана до неузнаваемост след куп подобрения.

Два огромни букети с префасонирани рози – боядисани в невероятни багри, се оказаха с най-високите цени в София – единият за 340 лева, а другият за над 200. Всяко цвете в „ансамбъла” е докарано с различен цвят, за да си заслужи цената в един от най-шик магазините в столицата в южните квартали.  

Все още не е ясно дали шикозните китки са намерили купувач.

Ефектните и безумно скъпи букети събираха удивлението на клиентите, които само ги оглеждаха и цъкаха заради шокиращата цифра върху етикета. В крайна сметка, всички предпочетоха по-обикновена и скромна комбинация, макар и такава трудно да се намира точно днес.

По-смели кавалери се престрашиха да се изръсят с по 30-40 лева за по-непретенциозни букети. Други пък предпочетоха като дават повечко пари, поне да подарят 3 в 1 – розови цветчета с прикрепени към тях луксозни бонбони и бутилка шампанско. „Като е, да е”, коментира млад мъж, който реши да отдели няколко десетачки, за да зарадва любимата.

В крайна сметка аранжорите се потрудиха да измислят всякакви чудесии за днешния ден, само и само да превърнат ефектните цветя в абсолютна атракция. Букети с прочутите и много скъпи черни рози също привличаха вниманието на клиентите, но малцина се решиха да рискуват с прекалено ексцентричната комбинация.

Дами, огледали луксозните китки, пък отсъдиха, че ще се разсърдят на любимия ако им подари цветя за стотици, вместо да получат парфюм или някоя шик маркова дрешка.  

Повечето празнуващи Св. Валентин все пак заложиха на класиката и купиха по 3 червени рози за половинката – скромно, ама от сърце.