Назначиха нов заместник-кмет по транспорта в София

Илиян Павлов е участвал в редица проекти за подобряване на градската среда

Новини
13:48 - 29 Януари 2024
3005
Назначиха нов заместник-кмет по транспорта в София

Илиян Павлов поема поста заместник-кмет на Столичната община в направление „Транспорт и градска мобилност“, съобщиха от общинския пресцентър.
 
„Градската мобилност е уравнение, което включва множество компоненти и за да бъде решено, то трябва да има общи усилия, синхрон в процесите и прозрачност към гражданите, защото в края на това уравнение, след знака равно, е град за хората. Визията ми е улиците на София да бъдат удобни за всички – коли, пешеходци, велосипеди. Да имаме надежден градски транспорт, привличащ пътници и обслужван от хора с достойни работни позиции.

Моята задача ще бъде да осигуря сигурност и комфорт за всяко придвижване“, заявява Павлов. 

Той е участвал в редица проекти за подобряване на градската среда и разработване на стратегии и проекти за модернизиране на транспорта, включително 4-годишен план за разширение на велоалеите, план за строителство на паркинги в кварталите и реформа на дружествата за градски транспорт. 

Павлов е инженер по транспортно строителство, завършил е магистратура в транспортния факултет на УАСГ. Работил е като технически ръководител и познава в детайли процеса от проектиране до завършване на комплексни инфраструктурни обекти. Той е бил предприемач, част от редица стартиращи компании, където е участвал в създаването на процеси, структури, методика на работа и постигането на значими резултати.