Назначиха съдебно-психиатрична експертиза на Гергана, заплашвала със смърт Дара Екимова

Следващото заседание по делото е насрочено за 17 септември

Новини
18:40 - 03 Септември 2024
1977
Назначиха съдебно-психиатрична експертиза на Гергана, заплашвала със смърт Дара Екимова

Районният съд в Пловдив назначи съдебно-психиатрична експертиза на 28-годишната Гергана Неделчева, заплашвала с убийство и обиждала в социалната мрежа певицата Дара Екимова и музикалния продуцент Саня Армутлиева. Това съобщи продуцентската къща „Вирджиния Рекърдс“.

Припомняме, че в студиото на „Здравей, България“ Саня Армутлиева и Дара Екимова разказаха за кибертормоза, на който са подложени. „В отдел „Киберпрестъпления“ разбраха, че вероятно казусът е свързан с този на Ясмин (бел. ред. инфлуенсърката Ясмин Кирилова няколко пъти сигнализира, че постоянно получава заплахи за живота на нея и детето ѝ от психично болна жена)“, посочи тогава музикалният продуцент.

Делото беше образувано след сигнал от потърпевшите. Днес премина първото открито съдебно заседание, образувано от Районния съд вследствие на внесеното от Районна прокуратура в Пловдив искане по реда на Закона за здравето за задължително настаняване и лечение в специализирано психиатрично заведение на Гергана Неделчева. 

Процесът премина при закрити врата с разпит на всички призовани свидетели. Съдът допусна и назначи съдебно-психиатрична експертиза, която следва да се извърши спрямо жената в стационар.

Следващото заседание по делото е насрочено за 17 септември.