НCO търси да назначи 15 охранители и шофьори

Общество
11:11 - 15 Юни 2022
1651
НCO търси да назначи 15 охранители и шофьори

Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи десет сержанти на длъжност „младши сътрудник“ - охранител и петима сержанти на длъжност „младши сътрудник“ - шофьор, съобщават от НСО  за БТА.

Свободните 10 длъжности за охранители са за кандидати до 32 години със завършено най-малко средно образование. Новопостъпилите служители подлежат на обучение за придобиване на специални умения и формиране на специфични компетентности, свързани с оперативната им работа, се отбелязва в съобщението.

Кандидатите трябва да са пълнолетни български граждани с чисто съдебно минало, физически и психологически пригодни и да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „B”.

Те ще преминат през три етапа на процедурата - изпит за установяване на физическа подготовка, психологическо изследване и заключително интервю.

Новоназначените служители в НСО ще имат възможност да придобият и да развиват комплексни специални умения, които не могат да придобият в друга структура от сектор „Сигурност“. Придобитите професионални умения ще им позволят устойчиво кариерно развитие в рамките на държавната охранителна служба, пише в съобщението.

Срокът за подаване на документите за участие в конкурса за охранители е до 8 юли т.г.

Кандидатите за шофьори в НСО трябва да са не по-възрастни от 40 години, да имат минимум средно образование, чисто съдебно минало и да са психологически пригодни, да притежават свидетелство за управление на МПС от категория „C” и да не са лишавани от право на управление на МПС през последните 3 години. Те също ще преминат през три етапа на конкурса, като първият включва и изпит за установяване на нивото на специфични знания и умения за изпълнение на длъжността, практически изпит с управление на автомобил от категории „B” и „C” на полигон и в градски условия. Документи по процедурата могат да се подават до 13 юли.