НДК дезинфекцира зрителите с озон (СНИМКИ)

Новата технология унищожава всякакви инфекции и микроби и е напълно безвредна за човека, уверяват от Двореца

Актуални новини
12:49 - 11 Юни 2020
1804
НДК дезинфекцира зрителите с озон (СНИМКИ)

Новото арт пространстно на открито „Платформа А6”, което се намира до НДК, вече разполага с единствената в София кабина с озон за високоинтензивна дезинфекция. С цел да осигури максимална степен на противоепидемични мерки проектният екип, който управлява пространството в лицето на НДК, „Joker Media Rental” и „Right Rental”, полага специални грижи за здравето и сигурността на публиката и организаторите на събитията на открито, съобщиха официално от Двореца на културата.

Освен пълна дезинфекция на „Платформа А6” след всяко събитие, лична дезинфекция за всеки посетител, отделяне на потоците при влизане и излизане, специални противоепидемични мерки за екипите, обслужващи събитията, на входа на Платформата вече е монтирана и кабина за допълнителна дезинфекция. Тя използва технология с озон, която има свойството да унищожава всякакви инфекции, микроби и микроорганизми и е напълно безвредна за човека и околната среда.

„Платформа А6” се подготвя да посрещне първите събития на открито от 15 юни. Пространството разполага със сцена 16 х 8 м., пълно техническо оборудване за провеждане на всякакъв тип културни и конфрентни прояви и капацитет до 550 места при сега действащите епидемични мерки.