Не е шега! Миролюба Бенатова кара такси в София (уникални снимки)

Топ
22:38 - 19 Септември 2019 (обновена)
28696
Не е шега! Миролюба Бенатова кара такси в София (уникални снимки)

Журналистката Миролюба Бенатова кара такси, става ясно от снимки, публикувани в петъчния брой на в. “Труд”. На фотосите се вижда стройна дама, която поразително прилича на популярната разследваща репортерка. Вестникът твърди, че това е именно Бенатова. Не е ясно откога точно тв звездата работи в "Yellow", една от големите столични фирми за таксиметров превоз.

Вероятно е започнала да “върти геврека” малко след като напусна тв екрана през юни т. г. Таксиметровата фирма има мобилно приложение, чрез което се подават заявки и се получава информация за номера на таксито, кой е шофьорът и какъв е моделът на колата. Изписва се и след колко време колата ще е на адрес и каква ще бъде цената на услугата.

“Труд” е потърсил Миролюба Бенатова за коментар относно новото й поприще. Пред вестника тя не пожелала да говори и заявила, че не намира причина да разяснява случая, след което затворила телефона.

Не е ясно дали журналистката не е влязла в роля, за да натрупа впечатления за нова поредица, отбелязва "Труд". И припомня и други подобни случаи, в които репортери влизат "под прикритие". Възможно е Бенатова да използва опита си като таксиметров шофьор за бъдещи свои материали.

Миролюба Бенатова е сред най-известните разследващи журналисти в България още от средата на 90-те години на миналия век. Първоначално работи в "168 часа", а впоследствие се прехвърля в Би Ти Ви при старта на телевизията през 2000 г. След това се мести в Нова, откъдето напусна в началото на юни 2019 г. малко след като телевизията смени собствеността си. Тогава тя лаконично каза, че новия мениджмънт не проявявал интерес към рубриката й.

Последната публична изява Миролюба Бенатова бе преди дни на протеста пред БНР срещу скандалното отстраняване от ефир на радиожурналистката Силвия Великова. В ръцете си Бенатова държеше книгата "Баналността на злото".