Не хвърляйте кората от динята, прави чудеса с кожата

Едно кубче лед пюре от диня дневно трябва да е достатъчно, за да придаде на кожата естествен блясък

Стил
14:41 - 03 Август 2022
4040
Не хвърляйте кората от динята, прави чудеса с кожата

Кората от диня може да направи чудеса с кожата. Освен че замразената кора от диня прави кожата мека и сияйна, тя може да помогне и при проблеми с акне.

Кората от диня може да се използвате за смутита, десерти и дори за марината. Въпреки че този плод е чудесен със своите вкусови качества и грижа за кожата, кората му също е пълна с ползи. Това може да стане, след като се нареже кората на кубчета, замразят се и се поднесат на кожата като освежаваща терапия.

Кората може да се нареже на парчета, да се блендира до получаването на паста, която се изсипва във форма за лед лед и да се остави да престои за няколко часа във фризер. След това може всеки ден да се вади по едно кубче, което се разтрива внимателно по лицето и шията.

Кубчетата лед поддържат лицето свежо и подмладено, а също така могат да помогнат при акне, болезнени пъпки, зачервяване и дразнене на кожата. Кубчетата лед също са чудесни за поддържане на лицето младо. Те могат да помогнат при преждевременно стареене и появата на бръчки.

Едно кубче лед пюре от диня дневно трябва да е достатъчно, за да придаде на кожата естествен блясък. Кората от диня прави кожата мека и блестяща и я овлажнява перфектно. Действа и като естествен тоник.

Освен това, ако имате мазна кожа и сте по-склонни към акне, кората от диня под формата на кубче лед може да премахне излишната мазнина от повърхността на кожата и да почисти порите. По този начин лицето може да бъде почиствано ежедневно.