Не ни плашете с ракети и калашници, Русия отдавна е започнала войната. Тя е тук, пред компютъра

Коментар
22:26 - 24 Януари 2022
19977
Не ни плашете с ракети и калашници, Русия отдавна е започнала войната. Тя е тук, пред компютъра

Не бойте се от военен конфликт в Украйна, все едно някой е тръгнал да ви ваксинира или да ви води децата на оплождане в Норвегия. Братушките по нас няма да стрелят, а както е казал любимият фашист на Вени Марковски и Иван Гранитски – Н. В. Борис III, български войник никога няма да се бие срещу Русия. Поне не с ракети и патрони, искам да кажа. Защото Големият брат отдавна е започнал войната срещу Западната цивилизация. И тя се води точно тук, сред течните кристали на компютърния екран.

Ако под интернет трол си представяте тлъст, пъпчив и вманиачен по онанизма безработен на средна възраст от „Люлин“, дълбоко сте се объркали. Не, че такива не съществуват, но степента им на обществена опасност е като на Тошко Йорданов – ще покрещи, ще попсува и ще изчезне в собствената си цивилизационна несъстоятелност.

Професионалните тролове са друга работа. Те са СПЕЦНАЗ на дигиталната война, върхът на копието в идеологическия джихад на Кремъл, стратегически и тактически подготвени воини на новата епоха. Днес сте прочели цитат от Алберт Айнщайн или Конфуций, харесали сте снимка на очарователно котенце с пъстро кълбо прежда, изгледали сте с потекли лиги бърза рецепта за агнешка плешка с девесил? Ще ви разочаровам – изфабрикувани са от някой руски трол.

Мислите си, че сте информационно грамотен и такива номерца няма да ви минат, нали? Наежили сте се да вкарате интернет-талибана в миша дупка, да го съсипете с аргументи, да го унищожите с доклади? Да, ама той не е кисел и вечно заяждащ се противняк като Валентин Кулагин или псуващ всичко живо пияндур като Георги Христоив на 3 водки. Тролът иска да ви е приятел, а не да се кара с вас.

Руският хибридчик не си служи с епитети, не мята откровени лъжи, не дразни с евтини опорки. Той е майстор на изкуството на дезинформацията – подава ви на час по лъжичка частична информация, играе по емоционалните ви струни, пробутва ви онова, в което бездруго искате да вярвате. Тролът слага грешна дата на изказване от изпълнителния директор на „Пфайзер“, пуска снимка на Еманюел Макрон гледащ с влюбен поглед бодигарда си, споделя клипче как Новак Джокович прегръща детенце на корта. И ти лапваш кукичката до сливиците.

Целта на воина с клавиатура е проста – накарай хората да се съмняват в авторитетите, да поставят под въпрос институциите и експертите. В крайна сметка – убеди ги да не вярват на очите си и да отричат истината. И нашенските цървуланковци с евтините си телефончета само това чакат. Графен и чипове във ваксините, кемтрейлс и призракът на посолството от „Козяк“, който реди правителство след правителство.

Всеки път, когато сложите палче под снимка на Атанас Мангъров или Антония Първанова, един трол се изпразва мощно в гащите си в миризливото мазе, където се труди по 16 часа на ден. Неговата цел е постигната – вие сте завършен дебил. Така се побеждават врагове, а не с ракети и куршуми. Пийте една белина и си лягайте, войната отдавна е загубена.