Не съм готов да убивам! Руски рапър се самоуби след получаване на повиквателна за мобилизация

Новини
16:45 - 01 Октомври 2022
8128
Не съм готов да убивам! Руски рапър се самоуби след получаване на повиквателна за мобилизация

Популярният руски рапър МС Иван Петунин сложи край на живота си, след като получи повиквателна за частичната мобилизация и перспективата да отиде на фронта в Украйна.

Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис, в който казва „Не съм готов да убивам!“, съобщава местното издание 93.ru.

„Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Аз нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, аз имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат.“ – казва рапърът в предсмъртното си послание.

„Съвсем вероятно е с тази си постъпка да е спасил десетки животи на невинни украинци. Вечна му памет. Жалко, че руснаците са толкова безволеви, че са готови да умират, да убиват, за загиват, но само да не закачат режима, който е превърнал живота им в ад.“

"Не

съм готов да взема оръжие и да убивам себеподобните си. Простете ми, тези, които ме обичате, но понякога трябва да човек да умре за принципите си. И окончателното ми решение е как точно ще умра: от хората, които нападнахме , за да остана завинаги в историята като човек, подкрепил случващото се, или да изрази окончателния си протест“, допълва младият мъж, който критикува и войната, започната от управляващия режим на Руската федерация и неговия глава Владимир Путин.

"Не разбирам причините, същността. И що се отнася до мен, ние всички станахме заложници на един маниак, който ни дава избор: или затвор, или армия, или изходът, който избрах".

Рап изпълнителят призова феновете да слушат албума, който издаде предишния ден, и също така пожела на всички "край на войната и нормален живот".