Не се сбогувайте с лятото, септември ще е идеален за плаж и море!

Времето и през следващите няколко дни ще остане горещо, с температури около и над 30-33 градуса

Новини
18:00 - 31 Август 2023
5908
Не се сбогувайте с лятото, септември ще е идеален за плаж и море!

Не тъгувайте, не се притеснявайте, че има леко захлаждане. Временно е, а блянът за морето все още не е отминал. Задаващият се септември ще е прекрасен за плаж и море, така че не се настройвайте на есенна вълна.

Във втората десетдневка на деветия месец от годината отново ще има доста слънчеви дни, с много приятни температури. Като цяло очакванията са месец септември да бъде по-топъл от обичайното.

Месецът ще е много добър за плаж, а тенденцията е за удължаване на лятото.

Студеният атмосферен фронт, който прекоси по-голямата част от Европа, вече е съвсем близо до нашата граница. През следващите дни ще настъпи захлаждане, но това не е краят на лятото, а нормализиране на времето.

В Южна и Източна България времето през следващите няколко дни ще остане горещо, с температури около и над 30-33 градуса, докато на запад и на север те ще се понижат и вече ще бъдат в доста по-комфортни стойности от порядъка на 25-30 градуса.

По Черноморието и в Югоизточна България захлаждането ще пристигне чак в петък-събота, когато на места също ще превали и прегърми, а температурите ще се понижат с 5-8 градуса.

От събота и неделя отново ще се установи по-спокойно време, с много слънчеви часове и температури, надхвърлящи 30 градуса до 8-9 септември, след което отново ще настъпи захлаждане.

Като цяло очакванията са месец септември да бъде по-топъл от обичайното, като отклонението от нормите ще е с около 1-1,5 градуса. Валежите ще бъдат близки до обичайните, а дните с превалявания към този момент ще бъдат по-малко от това, което сме свикнали да виждаме.

Най-вероятно краят на метеорологичното лято и началото на метеорологичната есен ще бъде по-нататък през септември.

Всъщност, топлите зими стават тенденция, след като изминалата зима беше най-топлата, откакто се правят метеорологични наблюдения в България.