Не секретарка, а медик се оказа регистраторката на смърт във Враца

Общество
11:54 - 02 Февруари 2022
11718
Не секретарка, а медик се оказа регистраторката на смърт във Враца

Не секретарка или деловодителка, а медицинско лице, при това с лекарско образование, се оказа регистраторката на смърт във Враца. Младата Виктория Христова, която бе заснета как спокойно разбърква кафето си, докато 43-годишната Миглена губи съзнание в инвалидна количка пред детето си на едва 6 години, е завършила Медицинския университет в София и е родом от столицата, ако се съди по вече изтрития й профил в социалната мрежа фейсбук. 

Още вчера врачани разпознаха лицето на работещата в регистратурата на Спешното отделение в "болница" "Христо Ботев" в града и публикуваха снимката й в мрежата. Христова обаче успя, докато обясняваше пред камерите на телевизионните екипи, че не нейна била вината за смъртта на Миглена, да изтрие акаунта си. 

Според данни на ръководството на "лечебницата", която допусна поредна жертва заради престъпна небрежност, Христова е работела там в последните едва няколко месеца. 

Веднага след като разбра за случая, шефът държавното заведение д-р Петър Керемедчиев (на поста си трети пореден мандат - б.р), обяви, че я уволнява. Преди да й бъде предадена дисциплинарната заповед, тя сама подаде оставка с твърда убеденост, че си е свършила работата.