Не ѝ е лесно: Испанската принцеса завърши училище, чака я военна подготовка

Леонор ще наследи от баща си испанския трон, но с него и задълженията на върховен главнокомандващ

Новини
21:30 - 21 Май 2023
7644
Не ѝ е лесно: Испанската принцеса завърши училище, чака я военна подготовка

Престолонаследничката на испанския трон принцеса Леонор се дипломира. Тя завърши средното си образование с IB диплома в UWC Atlantic College в Уелс, където прекара последните две години, предава БНР.

Известният колеж се намира на 26 километра от Кардиф, Уелс и в него учат както кралски особи, така и богати американски наследници. Всяка година в него постъпват 350 ученици от 90 националности, които живеят и учат в средновековния замък, като заплащат за двугодишната IB програма 82 707 евро.

Заедно с принцеса Леонор в него тази година средното си образование завърши и една от дъщерите на нидерландското кралско семейство-принцеса Алексия.

На церемонията по дипломирането присъстваха крал Фелипе Шести, кралица Летисия и инфанта София, която от август ще постъпи в същия колеж.

При връчването на дипломите един от преподавателите на Леонор де Борбон каза, че ще им липсва „чувството ѝ за хумор и задълбочените разговори на всякакви теми“.

Сега принцесата, която на 31 октомври ще навърши 18 години ще има два месеца почивка и от август започва три годишно военно обучение. Преди да постъпи в университет тя, по подобие на баща си и дядо си трябва да премине през трите подразделения на испанската армия-сухопътните войски, военно-въздушните и военно-морските, тъй като когато седне на престола, трябва да е подготвена да бъде върховен главнокомандващ.