НЕЧУВАНО: Енергийният министър: Падам си по стари, но богати жени (ХИТ СНИМКИ)

Росен Христов мълчи, че печели по 7000 евро на седмица от катамарана си, лепнаха му прякор "Капитан "Газпром"

Куриози
20:05 - 10 Август 2022
42566
НЕЧУВАНО: Енергийният министър: Падам си по стари, но богати жени (ХИТ СНИМКИ)

Енергийният министър в служебното правителство на Гълъб Донев Росен Христов, който ще трябва да се грижи пряко за завършването на интерконектора с Гърция и получаването на пълния обем азерски газ през него, а освен това да следи търговете за доставките на втечнен, се оказа... капитан на катамаран и злато-, а не газо търсач. 

Смайващата история за низките страсти, които Христов таи зад строгата вратовръзка, наденал на шията си в последните дни, разказа оператор на рекламна компания в туитър. Трудно ще можем да перифразираме написаното от младия мъж зад камера, озовал се в компанията на министъра, докато снимали ТВ-спот за известна марка, затова го публикуваме без редакторска намеса: 

"Искам да ви разкажа една история. Историята е тъжна, но е важна, затова се надявам да я прочетете. Преди няколко месеца снимаме рекламен клип на катамаран. Капитанът на катамарана е пълен класик. Обяснява как ебе възрастни богати жени, докато сваля 26 годишната продуцентка. Как не слиза от яхтата и няма търпение да иде до Гърция, защото там се изкарват много повече пари.

Накрая се опита да ни пробута за 120 лева някакво 10 левово пенливо вино. Защо ви я разказвам тази история ли. Защото това е капитанът", пише Георги Цеков-Цъки и цитира връзка към сайта на "Дневник" за биографичната справка на Росен Христов. 

Режисьор на въпросната реклама, за която пише операторът, е победителят от последния сезон на риалити шоуто "Сървайвър" Зоран Петровски. А продуцентът случайно е попаднал на ултраскъпия катамаран на министъра, нает за снимките. В клипа, както се вижда от фотосите, публикувани от Цеков, участва и актрисата Саня Борисова. 

Справка на Lupa.bg разкрива, че ветроходният катамаран, собственост на министъра - луксозният Lagoon 400S2 се наема за "скромната" сума от 7000 евро на седмица или за 700 евро за 4 часа, като може да превозва до 15 пасажери. Спалните места са 8, а каютите и баните - 4. 

Лодката е произведена през 2016 г., а Христов се занимава с ветроходство от повече от 10 години, както самият той признава. Че харесва да плава и се занимава професионално с това капитан "Газпром", както вече го наричат в социалните мрежи, министърът е избегнал в официалната си биографична справка. Когато бе назначен от Румен Радев и положи клетва, дебело се подчерта, че е възпитаник на Калифорнийския университет, има опит в чужди европейски компании, както и че е член на МЕНСА. 

"Започнах да се занимавам с ветроходство като хоби преди 10 години, а последните 5 съчетавам приятното с полезното като чартирам лодката си - ветроходен катамаран", казва той през 2020 г. в интервю за специализирано издание.