НЕЧУВАНО: Най-известната столична кръчма става детска ясла

Общество
09:10 - 02 Юни 2020
6419
НЕЧУВАНО: Най-известната столична кръчма става детска ясла

Бившият министър от ГЕРБ и настоящ кмет на столичния район "Средец" Трайчо Трайков лансира суперпопулистка идея една за разрешаване на тежкия проблем с местата в яслите и градините в София. Според него емблематичната сграда на ъгъла на ул. "Иван Вазов", в която от десетилетия се помещава култовия ресторант "Синият лъв", да се превърне в ясла.

"Вместо първоюнски поздрав: В централна София няма достатъчно места в детските градини и (особено) ясли. Няма и общински парцели за строеж на нови. Повечето общински имоти в район "Средец" са административни сгради, партийни клубове и централи, заведения. Такъв е случаят с ресторант Синият лъв на ул. Иван Вазов 6. Според нашия анализ сградата е подходяща за филиал на детска ясла с две групи", обяви той в понеделник, след като стотици родители на неприети за пореден път в общинските забавачки деца протестираха пред сградата на Столичната община. 

Според Трайков планът е докато трае процедурата за промяна на предназначението на сградата за детска ясла, да бъде служебно възложен и след това изпълнен проект за създаване на общински детски център Синият лъв.

"Ако не се появят усложнения той може да заработи в първото тримесечие на 2021 г. Благодарен съм на главния архитект на Столична община, че прие да съдейства за реализиране на идеята и разчитам на консенсусна подкрепа от страна на общинския съвет", съобщи кметът, избран от листата на Демократична България през 2019 г.