Неда Спасова и Владимир Михайлов заснеха край морето „Защото обичам лошото време“

В дебютния филм на Яна Лекарска двамата актьори играят приятели от детинството, които се срещат след 20 години

Нещо за четене
11:47 - 23 Юни 2023
11910
Неда Спасова и Владимир Михайлов заснеха край морето „Защото обичам лошото време“

Приключиха снимките на най-новия български филм „Защото обичам лошото време“, съобщиха от Националния филмов център (НФЦ). „Защото обичам лошото време“ е дебют в пълнометражното кино на Яна Лекарска, която освен режисьор е и сценарист на филма.

В главните роли са Неда Спасова и Владимир Михайлов, които влизат в образите на Ирина и Борис, двама приятели от детинство, които се срещат случайно, след като не са се виждали 20 години. Любов, семейни тайни и немалко комедийни моменти се преплитат в една много човешка история, която ще накара зрителите да заобичат лошото време. Екипът снима филма на морето.

Режисьорът и сценарист на "Защото обичам лошото време“ Яна Лекарска заедно с Неда Спасова и Владимир Михайлов, които са в главните роли

Това е втора среща в киното на Неда и Владо, които се превърнаха в една от любимите за зрителите екранни двойки в сериала "Братя". В „Защото обичам лошото време“ участват и Боряна Пунчева, Елени Декидис, Веселин Ранков и Иван Бърнев.

След като през 2018 г. завършва кинорежисура в престижния университет “Чунг Анг” в Сеул, Южна Корея, Яна Лекарска се връща в България и заедно с продуцента Калин Калинов (“Инвиктъс” ЕООД) печелят държавно финансиране за развитие на сценария на проекта. Впоследствие Яна е селектирана за участие в “Сараево Талънтс” 2018 (Босна и Херцеговина), “Филм+” 2019 (Румъния) и “Берлинале Талънтс” 2020 (Германия).

Неда Спасова, Яна Лекарска, Боряна Пунчева и Владимир Михайлов на снимачната площадка


През 2022 г. “Защото обичам лошото време” е класиран на първо място в категория “Дебют” на НФЦ. Зад камерата застава операторът Младен Минев, който е реализирал над 20 късометражни проекта и за когото филмът също е първи пълнометражен.