Неделната сръбска скара изви опашки пред секции в Западните покрайнини

Огромен наплив гласуващи регистрират в Босилеград и Цариброд

Свят
18:35 - 02 Април 2023
3979
Неделната сръбска скара изви опашки пред секции в Западните покрайнини

Висока е избирателната активност и дори има и опашки пред секциите в Босилеград и Цариброд, Сърбия, казаха наши сънародници от другата страна на границата. Идвали и хора, които живеят във Варна, но са с постоянен адрес в двата града в Сърбия.

А по информация на Lupa.bg в Западните покрайнини - конкретно в Цариброд вот са упражнили жители на София и околните малки градове и села, но без регистрация в столицата, за които явно е било по-лесно да гласуват в чужбина, отколкото да пропътуват за 2 април стотици километри у нас.

Подобна идея лансираха в петък от коалицията "Продължаване промяната-Демократична България" - за съчетаване на изборния ден с неделната скара в Сърбия по граничните кафани особено предвид хубавото време. 

До 15 ч.  в Босилеград бяха гласували над 120 с право на глас, до края на изборния ден ще се удвоят, прогнозира журналистът от местна агенция Мирослав Перевич: "Доста хора чакаха, ще станат 200 сигурно".

По два часа са чакали пред КИЦ в Цариброд, където се гласува с машина, каза за БНР журналистът от местен елктронен портал Александър Тодоров. 

"Много граждани от България дойдоха да гласуват тук и чакаха до 2 часа да влезат в избирателната секция да гласуват. Те ми казаха, че чакат много. Имаше една жена от Варна, дошла да гласува в Цариброд. Иначе всичко е нормално, няма никакви нередности, изборите протичат в спокойна обстановка".