Неделни закачки : Денков каза на Пеевски да се качва на снегорин и да отива да чисти

Думите му бяха отговор на казаното от депутата от ДПС малко по-рано, че сняг онлайн не се чисти - по повод спешното заседание на кабинета заради снега дистанционно

Новини
13:15 - 26 Ноември 2023
6435
Неделни закачки: Денков каза на Пеевски да се качва на снегорин и да отива да чисти

В над 1000 населени места все още няма ток, ситуацията е тежка в почти цялата страна, обяви премиерът акад. Николай Денков след извънредно съвещание в Министерския съвет, в което участваха онлайн и областните управители.

Премиерът каза, че случилото се е можело да се предвиди, но не и да се предотврати. По думите му "бързо" в този случай "означава наличните екипи да имат достатъчно време да отстранят всички подреди, а те са стотици по ел. захранването". 

В нощта срещу неделя над 100 души са били освободени от снежни капани.

"Продължават да се разчистват пътищата, но има няколко области, в които е изключително трудно, защото снеговалежът продължава комбиниран със силни ветрове", каза Денков и предупреди, че в Шумен, Силистра и Разград ще продължи да е тежко и през следващите часове.

"Мобилизирани са всички екипи, работят, но където има силен вятър, продължава снеговалежът, няма как да излязат екипите и да оправят жиците, защото това е опасност за живота на електротехниците", посочи премиерът.

Той предупреди родителите на ученици да следят информацията, тъй като в момента се събират данни от регионалните инспекторати къде за утре се предвижда обучение в електронна среда и къде няма да може да се проведат учебни занятия.

След журналистически въпрос Денков отговори и на санкционирания за корупция по закона "Магнитски" Делян Пеевски, който по-рано излезе с обръщение към него, че "Г-н Премиер, сняг онлайн не се чисти! Докажете, че сте такъв, като заедно с министрите слезете при бедстващите хора". "Ако иска, той да излезе със снегорин, с лопата, с каквото иска, и да почисти снега. Ролята на институциите е да осигуряват допълнителна подкрепа", посочи Денков по адрес на председателя на ПГ на ДПС и допълни, че очевидно Пеевски не е наясно с ролята на премиера.