Неделя Щонова се завръща от 14 септември

Всяка събота и неделя от 11:30 ч. докторката ще среща зрителите с най-добрите здравни специалисти и ще разказва невероятни лични истории на хора, преборили тежки диагнози

Новини
19:45 - 13 Септември 2024
1108
Неделя Щонова се завръща от 14 септември

Здравното предаване на bTV „Светът на здравето“ се завръща с нов сезон от 14 септември (събота) в 11:30 ч. с компетентна здравна информация, полезни съвети и вдъхновяващи разкази на пациенти, преминали през тежки диагнози. Д-р Неделя Щонова е подготвила за зрителите още повече срещи с водещи специалисти, както и нови рубрики, предлагащи научно базирани стратегии за разрешаване на всеки здравословен проблем.

През новия сезон „Светът на здравето“ идва при зрителите с иновативната инициатива „Лекар у дома“, в която д-р Щонова ще съпровожда своите бъдещи герои по пътя им към разрешаването на различни здравословни перипетии. Тя ще насочва пациентите към специализиран лекарски екип, като ще им оказва подкрепа по време на тяхното лечение, в края на което ще обсъжда с тях постигнатите резултати и ще дава насоки как те могат да бъдат запазени в дългосрочен план.

Екипът на предаването подготвя и нова рубрика, която ще постави на фокус правата на пациентите, както и блиц анкета „Гледни точки от 08 до 80“, представяща нагледно здравните навици и ценности на хора от различни възрасти. Зрителите ще продължават да получават ценни съвети от едни от най-популярните лекари у нас, които ще споделят опит и ще коментират актуални медицински въпроси в компанията на д-р Щонова. С нови издания в „Светът на здравето“ предстои да се завърнат познатите рубрики „Спаси живот“ и „Не/зависимите“, като акцентът този сезон ще бъде насочен върху възпитанието на децата като самостоятелни личности.

На 14 септември от 11:30 ч. по bTV новият сезон на „Светът на здравето“ ще започне от една наистина гореща точка – клиниката по изгаряния в Пирогов. В деня на есенното равноденствие – Кръстовден – навлизаме все по-осезаемо в сезона за приготвяне на зимнина, а с него се увеличават и случаите на инциденти с газови бутилки. Колко тежки могат да бъдат изгарянията, кои от тях са с риск за живота, могат ли да се развият усложнения във времето и как се възстановява функцията на засегнати органи и кожата, ще разберем от д-р Мартин Попов. Зрителите ще се срещнат и с жена, пострадала след инцидент с газова бутилка. Д-р Кирил Пенчев пък ще разкрие кое е първото нещо, което човек трябва да направи, ако стане свидетел на подобен инцидент.

В събота д-р Неделя Щонова ще засегне и темата за зрителните нарушения – третата причина за инвалидност в света. Над 2 милиарда души по света живеят с подобни увреждания или слепота и всяко следващо поколение е с по-тежко късогледство от предишното. Какви са проблемите, свързани със зрението при децата, а и при по-възрастните, и как да ги предотвратим? В студиото на „Светът на здравето“ ще гостуват проф. Александър Оскар – началник на клиника по очни болести в УМБАЛ Александровска и носител на престижното отличие „Лекар на годината 2020“, и проф. Мария Димитрова – ръководител катедра в МУ София, която ще сподели резултати от актуално проучване.

В неделя (15 септември), на прага на първия учебен ден, предстои специално и много емоционална среща на Неделя с едно невероятно дете, което мечтае смело – петокласникът Тео, успял да впечатли един от най-популярните и успешни български пилоти – Марио Бакалов. Как да научим децата си да вярват в себе си и да сбъдват мечтите си, предстои да разберем от психотерапевта Детелина Стаменова.