Недоволни граждани внесоха жалби срещу блокадите

Актуални новини
11:39 - 06 Август 2020
1524
Недоволни граждани внесоха жалби срещу блокадите

Недоволни граждани внесоха в Столична община, МВР и прокуратурата жалби с искане да се разчистят блокадите, парализирали трафика в София. 

Вносител на жалбата до кмета Йорданка Фандъкова е столичанката Даниела Йорданова, а документът е подкрепен от още 423 граждани само за 24 часа, съобщи novini.bg. След консултации с адвокат,

недоволните се заканват, че ако от Столична община не предприемат действия и игнорират подписката им, ще заведат съдебни дела, като ще сезират и Върховния административен съд.

Това е първата ни стъпка в общата борба за въвеждане на ред и законност в столицата. Целта ни е проста и ясна и тя е да накараме държавата да си влезе в пълномощията и да си свърши работата, категорични са подкрепилите жалбата.

В същото време друга група недоволни софиянци внася жалба в прокуратурата и МВР със същите искания - премахване на палатковите лагери.

"Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да се вземе да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми", заяви вносителят на жалбата Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.