Недоволство срещу кръговото на южния вход на Велико Търново

Затварят се канализационни шахти, търговските обекти остават без достъп

Новини
13:20 - 26 Юли 2023
2419
Недоволство срещу кръговото на южния вход на Велико Търново

Изграждането на кръговото кръстовище на южния вход на Велико Търново в района на летния театър предизвика остро недоволство на собствениците и наемателите на търговските обекти около пътното съоръжение, съобщава БНР.

Бизнесът твърди, че проектът не е съгласуван с тях, затварят се канализационни шахти, а за някои от магазините новото кръгово кръстовище блокира изцяло достъпа.

Пътното съоръжение, чието изпълнение сериозно се забавя, създава проблеми на търговските обекти до него:

„Направиха отводнителни шахти да събират водата при големите порои и сега по проект тези шахти не трябвало да ги има. При съществуващи шахти водата се качваше и стигаше до търговските обекти, а сега вече при несъществуващи шахти какво ще бъде? За мен лично проблемът е този стълб, който е монтиран непосредствено пред помещението ми и ми пречи да мога нормално да си извършвам дейността. Нито паркоместа оставят, нито нищо.

Къде ще спират клиентите, къде ще разтоварим стоки? Аз не мога да функционирам“.

Засегнатите търговци провокираха среща на място със заместник-кмета по териториално и селищно устройство на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който обясни:

„Единственото, което можем да направим като Община, може би, съвместно с фирмата да се направи корекция в проекта, ако е необходимо, разбира се, и да се изпълни по този коригиран вариант“.

Бизнесът е в готовност и за протести.