Нехайството продължава, леденият кошмар - също! (СНИМКИ)

Снегът е пуснал пипалата си навсякъде в София, но кметът Терзиев не се вълнува много

Новини
15:00 - 23 Януари 2024
4009
Нехайството продължава, леденият кошмар - също! (СНИМКИ)

Проблемите със снега и леда в София продължават, но явно ще е така, докато температурите не станат положителни и хубавото време да си свърши работата. Явно на това разчитат общинарите и кметът Васил Терзиев, които за пореден ден не си мърдат пръста, за да почистят улици и тротоари.

А случаите от паднали и пострадали хора продължават да се увеличават, в болниците едва смогват с обслужването и помощта за гражданите.

Ледът до такава степен е пуснал пипалата си навсякъде, но за сметка на това и домоуправителите на кооперации и блокове в София не намират за нужно да организират почистването на тротоарите и пътеките към входовете си.

Така изглежда центърът на София - доста по-зле от Осло и Стокхолм...

През уикенда на някои места в центъра на столицата бяха оставени купчинки луга, но много малко от нея беше използвана от съвестните граждани, за да я разпръснат по пешеходните зони.

Разхождайте се смело!

След като кметът нехае, то респективно и съответните органи към Столична община не са сметнали за необходимо да предупредят живущите и съответно да наложат глоби на безхаберниците, които не излизат от тях, но за сметка на това придвижващите се хора, падат като гнили круши.

Човек със счупена вече ръка трябва да слиза по заледени стълби в центъра на София, а друг възрастен господин се опитва да запази равновесие, докато се спуска по наклон...

Каквито и шофьорски курсове да сте карали, едва ли знанията и опитът ще ви помогнат при такива обстоятелства

На много места тротоарите остават непочистени, както и малките квартални улички, които са се превърнали в улеи за бобслей и колите трудно се управляват, а какво остава и да спират безпрепятствено.

Там, където има стъпала, ледът също ги е сковал, а преминаването е въпрос на оцеляване.

Снимки: Агнес Методиева

Звучи като девиз от комунизма: "Пред всеки вход - лед!"