Неймар се оправда с баща си: Винаги подписвам това, което каже той

Барселона е сбъднатата ми мечта, заяви бразилецът

Спорт
17:26 - 18 Октомври 2022
2417
Неймар се оправда с баща си: Винаги подписвам това, което каже той

Звездата на Пари Сен Жермен - Неймар, днес отново се яви пред съда в Барселона, за да даде показания по делото, което инвестиционната група DIS води срещу него, родителите му и тогавашните президенти на Барселона и Сантос, съответно Сандро Росел и Одилио Родригеш, заради обвинения във финансови измами при сделката между двата клуба за трансфера на играча през 2013-а. Претенциите на компанията са, че не са получили договорените 40% от реалната сума на трансфера.

Неймар отрече да е участвал в преговорите и подчерта, че е предпочел да премине в Барселона, а не в Реал Мадрид заради своя детска мечта.

“Цялата работа я върши моят баща, аз не съм участвал в преговорите. Аз винаги подписвам това, което той ми каже. Знаех за слуховете за оферти от други клубове, но мечтата ми беше да подпиша с Барса, като през 2013-а реших да отида там и да напусна Сантос. Имах като варианти много клубове, но мечтата ми винаги е била да играя в Барса. Още от дете исках да играя там и винаги следвам сърцето си. Помня, че можех да отида в Мадрид, но не си спомням за други отбори. В последния момент трябваше да реша Мадрид или Барса, но сърцето ми ме накара да отида в Барса”, бяха кратките показания на нападателя в съда.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес също беше изслушан от съда, като той отрече да се познава лично с футболиста и разкри, че единствената оферта на клуба за него е била в размер на 45 млн. евро.

“Не познавам Неймар и никога не съм съм водил лични разговори с него. Интересувахме се от негов трансфер преди около 10 години. През 2011-а Реал Мадрид отправи оферта към Сантос за Неймар. Мисля, че тя беше 45 млн. евро. Играчите обаче отиват там, където те искат.

Мисля, че Неймар желаеше да отиде в Барселона и затова го направи. Офертата ни от 2011-а беше за 45 млн. евро, а не за 60 млн. Мина доста време и не съм участвал в преговорите за него.

Мисля, че да, имахме предишна оферта от 30 млн. евро. Не знаехме за сделката на Неймар с Барселона, нито, че трябва да платим глоба на Барса, ако го бяхме привлекли”, заяви той пред съдията.

Бащата на Неймар също подчерта, че желанието на неговия син е било да премине на “Камп Ноу”, а майката на бразилския национал отрече да е участвала в преговорите з трансфера, с което приключиха днешните изслушвания в съда.