Неканен: Костадинов сам си купил билетите за форума на БРИКС

Общество
16:19 - 28 Август 2024
2271
Неканен: Костадинов сам си купил билетите за форума на БРИКС

Костадин Костадинов не е канен от Русия за участие, а е подал заявка за желание да бъде допуснат, за което си е платил. Както всеки друг частен посетител.

Това написа във фейсбук Димитър Гетов по повод съобщението на "Възраждане", че депутати от партията са поканени в Москва, за да участват в Международен форум на страните от БРИКС. Тези дни стана ясно, че Костадинов и още двама народни представители са в руската столица. 

Още миналата седмица Костадинов се похвали, че партията му е поканена на събитието, което определи като "най-мащабния Международен форум на страните от БРИКС". От партията твърдяха, че в него ще участват делегати от 100 страни. В делегацията на "Възраждане" освен лидера ѝ, участват и депутатът Коста Стоянов и общинският съветник в София Деян Николов.

Информацията за посещението им обаче се оказа чиста проба пиар. 

"Да си платиш да гледаш представление не означава да имаш нещо общо с него. Второ, Костадинов, в типичния си лъжлив стил, представя частна визита в Русия, по негова инициатива, като ПОКАНА от страна на Русия. Целта му е да заблуди хората, че някой в Русия се интересува от него политически. Но това е този човек - крачещ моноспектакъл. И последно, нито един от тия трима възрожденци не знае чужд език, или има финансово образование. Това е визита на пингвини в пустиня с цел селфи и медийно надуване след това.

Удивително наивен е електоратът му", коментира още Димитър Гетов. 

Измамата лъсна, след като Деян Николов пусна снимка на баджа си на страницата си във фейсбук, на който се чете името му и надпис STANDARD. А на сайта на форума се откриват три категории билети за закупуване – син Standard, жълт BUSINESS/STANDARD+ и червен VIP. Баджът на Николов също е син.

Стандартният билет дава достъп до бизнес събитията в програмата, посещение на изложба и комплект материали (тетрадка и молив). Цената е 144 хил. рубли или 2769 лева.

Бизнес или Стандарт+ билетът дава същите възможности, както и присъствие на церемонията по откриването на форума, достъп до салона за два дни и комплект материали (чанта, папка, тефтер, химикал и програма на събитието). Цената е 252 хил. рубли или 4845 лева.

Освен всички тези неща ВИП достъпът осигурява присъствие на пленарното заседание, достъп до архива на видеозаписите на деловата програма, двудневен достъп до зоната за обяд, участие във вечерен прием и материали (чанта, папка, тефтер, химикал и програма на събитието). Цената е 540 хил. рубли или 10 382 лева.