Немските медии разкъсаха Байерн: Позорът на века!

Спорт
15:18 - 02 Ноември 2023
3123
Немските медии разкъсаха Байерн: Позорът на века!

"Катастрофа", "позор", "срам" – това са част от определенията, които немските медии използваха за Байерн Мюнхен след отпадането от 2-рия кръг на турнира за Купата на Германия. Отборът на Томас Тухел загуби с 1:2 от третодивизионния Саарбрюкен.

Това е четвъртото поредно издание на Купата на Германия, в което Байерн не само няма да спечели, но дори няма да стигне до полуфинал. В предишни години баварците губеха от Холщайн Кил (1:2) и Борусия Мьонхенгладбах (0:5) и Фрайбург (1:2).

За Байерн това е и трето поражение във втория кръг за последните четири години. Все пак германските медии бяха шокирани, след като отборът на Тухел загуби от 15-ия в трета лига. Порталът tz.de даде изключително слаби оценки на цели четирима футболисти, като в скалата на изданието "едно" е футболист световна класа, а "6" е катастрофа. Петици получиха Буна Сар, Ким Мин-Джае, Алфонсо Дейвис и Франс Краетциг.

Билд беше още по-строг, давайки цели седем петици. Шест от тях бяха дадени на играчи и един на Тухел.

„Той пропусна ротацията и след слабо първо полувреме не успя да мотивира играчите да се борят“, четем в обосновката.

Интересното е, че журналистите на Билд поставиха и две шестици. Те отидоха за Ким Мин-Джае и Алфонсой Дейвис.

„За Байерн това е богохулство и отношение, което никога няма да бъде прието в подобен клуб“, пишат журналистите от Билд след срещата.

„Не е за вярване. Байерн отново е засрамен Купата на Германия, която спечели за последно през 2020 г.“, обобщава баварският таблоид TZ.