Ненчев сензационно: ДАНС работи под руски ботуш за модернизирането на армията ни

Бившият военен министър със скандални разкрития за шпионите у нас

Политика
11:21 - 24 Септември 2020
2710
Ненчев сензационно: ДАНС работи под руски ботуш за модернизирането на армията ни

ДАНС оказа огромен натиск върху служителите, работили по договорите с Полша за удължаване на двигателния ресурс на изтребителите МиГ-29. Това е четвърти скандал с руски шпиони. Твърде вероятно става дума за големи риби. Опитали са се да получат информация за превъоръжаването на българската армия. Така бившият военен министър Николай Ненчев коментира поредните двама изгонени руски дипломати.

"Дали тази информация е от чужди служби. Моето убеждение е такова. И тези чужди служби са упражнили натиск върху службите и правителството. За пореден път това се случва. Този шпионски скандал е започнал от 2016 година, когато стартирах всички проекти за модернизирането на страната. В края на ноември подписах договора с Полша", разкри министърът.

"Два-три дни по-късно в МО се получи писмо от зам.-председателя от ДАНС, с което той поиска всичко. Защо е била тази активност от страна на ДАНС?! Това беше поредица от огромен натиск върху наши служители, работили върху договорите. А на мен ми бе повдигнато обвинение. Обвинението бе, че аз съм нарушил интересите на руската страна", добавя още бившият военен шеф.