Нено Димов в Атия: Тук няма да има депо за опасни отпадъци

Жителите на селото излязоха на протест

Актуални новини
13:10 - 25 Август 2019
2584
Нено Димов в Атия: Тук няма да има депо за опасни отпадъци

Тук няма да има депо за опасни отпадъци, а площадка за временно съхранение на стари електроуреди, батерии и лекарства с изтекъл срок на годност. Това е по-безопасно, отколкото тези неща да стоят по домовете ви.

С тези думи министър Нено Димов се опита да успокои стотината протестиращи от созополското село Атия, които повече от час го очакваха на отбивката на селото по пътя Бургас-Созопол.

Оказа се обаче, че министърът заедно с кметовете на Созопол и Черноморец са на въпросния обект, който се намира на около 300 метра над селото. Разочаровани, че са чакали напразно, протестиращи се качиха на колите си и отидоха при министъра, с когото все още разговарят. Чуват се груби критики, но те са отправени най-вече към община Созпол, която е отредила мястото за площадката.

Жители на селото протестират от сутринта в неделя.

Те се обявиха против изграждането на депа за временно съхранение на опасни битови отпадъци. Митингът се проведе на разклона на главния път в посока Атия. 

Недоволните хора са изпратили и петиция до община Созопол, в която настояват за провеждането на местен референдум за преместване на депата на по-подходящо място.