Необичайно топло в североизточните Щати

Това зарадва любителите на голфа и разочарова почитателите на кънките

Свят
09:15 - 13 Януари 2020
1632
Необичайно топло в североизточните Щати

Жителите на Бостън свалиха дебелите якета и ръкавици заради необичайно топлото време, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Вчера термометрите в североизточния американски град показаха над 22 градуса по Целзий (72 градуса по Фаренхайт).

Това не само подобри чувствително рекорда за тази дата от 61 градуса по Фаренхайт (над 16 градуса по Целзий), но и едва за четвърти път, откакто се правят измервания от 1872 г., температурата в Бостън надхвърли 70 градуса по Фаренхайт (над 21 градуса по Целзий) през януари.

Топлото време зарадва и други части от Нова Англия. В щата Кънектикът бяха измерени 62 градуса по Фаренхайт (близо 17 градуса по Целзий).

Малко по на юг, в Сентръл парк в Ню Йорк термометрите показаха рекордните 68 градуса по Фаренхайт (20 градуса по Целзий).

Необичайно топлото за сезона време зарадва любителите на голфа, пред които се откри възможност да се отдадат на любимия си спорт през период от годината, когато много игрища обикновено са покрити със сняг.

На обратния полюс бе настроението сред почитателите на кънките, тъй като много открити пързалки бяха затворени.

Очаква се обаче температурите в района бързо да се понижат до по-обичайни за януари равнища, като през голяма част от тази седмица са прогнозирани между малко под нулата и 10 градуса по Целзий.