Неплатени сметки: Телевизията на Волен остана без ток (ВИДЕО)

Куриози
12:28 - 05 Ноември 2022
4367
Неплатени сметки: Телевизията на Волен остана без ток (ВИДЕО)

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров излъчи на живо във фейсбук опита си да се срещне с ръководството на компанията "Електрохолд", спряла подаването на електроенергия на партийната телевизия "Алфа".

Дружеството е доставчик на ток в Западна България след като купи българския бизнес на чешката ЧЕЗ.

От видеото се разбира, че токът на телевизията е спрян вчера поради неплатени сметки, а според партийния лидер това е нарушение на Закона за радиото и телевизията.

В разговор с охраната на клиентския център на "Електрохолд" Сидеров обяснява, че нормативният акт забранява спирането и цензурирането на медиа по икономически причини без да уточнява на кой точно член от закона се позовава.

Всъщност чл. 5 казва, че "гарантира независимост на доставчиците на медийни услуги и на тяхната дейност от политическа и икономическа намеса".

Сидеров обяснява на охраната, че иска да се срещне с някой от ръководството, за да поиска обяснение. По думите му компанията може да си потърси правата чрез съда, но не и да спира електрозахранването на телевизионния канал.

Служителят му съдейства да си вземе номерче от системата за управление на опашките, но моли камерата да спре, за да не се пречи на обслужването на останалите клиенти.

Това не е първият случай, при който Сидеров излъчва на живо посещения на компании и организации с цел да търси обяснения по различни казуси.

През юли той беше арестуван след като опита да кадрува в полицейско управление, през март опита да влезе в сградата на Нова телевизия, недоволен от редакционната политика, преди това беше отстранен от участия в БНТ след скандал в предаването "Референдум".