НЕПУКИСТ: Проф. Кантарджиев като Шерлок Холмс (ХИТ СНИМКИ)

Актуални новини
14:30 - 26 Юни 2020
9917
НЕПУКИСТ: Проф. Кантарджиев като Шерлок Холмс (ХИТ СНИМКИ)

Популярният професор паразитолог Тодор Кантарджиев демонстрира абсолютен непукизъм, пушейки спокойно лула по време на посещението си в Бургас в четвъртък. Той бе в морския град заедно с главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, като в присъствието на министъра на туризма Николина Ангелкова и на кмета Димитър Николов двамата топ медици успокоиха, че Южното Черноморие е чисто от коронавирус.

Снимките на колоритния професор, който често е улавян от камерите да прави смешни физиономии, докато негови колеги говорят сериозни неща, бяха публикувани от градоначалника на Бургас. Някои веднага побързаха да сравнят Кантарджиев с прочутия детектив Шерлок Холмс. На фотосите естествено блестеше и Николина Ангелкова, която се бе барнала в светлолилава рокля със слънчеви очила в същия десен.

Членовете на Националния оперативен щаб трябваше да успокоят чуждестранните туристи на фона на над 200 отменени полета до Бургас през последните дни заради драстичния ръст на заразените у нас.

Облечен с карирана риза директорът на Центъра за заразни и паразитни болести спокойно пушеше лула, докато заедно с колегата си д-р Кунчев уверяваха, че плажовете ни са по-чисти, водата е по-бистра, територията ни е по-сигурна, по-безопасна. Двамата членове на НОЩ представиха мащабно имунологично проучване.

Само 0,95 процента от хората в южните морски общини са се срещали с коронавируса. Бургас е сигурна дестинация. А последното изследване на РЗИ показа, че морските води са в отлично състояние, увериха проф. Кантарджиев и д-р Кунчев. Резултатите от проучването ще бъдат изпратени до чуждите посолства у нас, както и до нашите в чужбина.

"Кантарджията с тая лула и физиономия изби рибата в Бургас", написаха бургазлии във фейсбук под снимките, публикувани от кмета.


"Много рошаф тоя Чичка, бе", са част от другите шеговити коментари по адрес на едно от най-популярните лица в България в тежките дни на коронакризата.

Абсолютен непукист е проф. Кантарджиев - не се впечатлява от неща, на които повечето хора реагират емоционално, коментират още в социалните мрежи.